Rezultatele înregistrate la alegerile prezidenţiale la nivelul judeţului Iaşi, constituie, în opinia noastră, o mare surpriză. Se ştia că trendul este anti-PSD, dar Iaşul a fost întotdeauna un judeţ social-democrat, aşa încît victoria liberală, atît pe judeţ, cît şi pe municipiu, naşte mari semne de întrebare. Cum a fost posibil? Nu ştim, doar întrebăm.Comune limitrofe Iaşului , cu primari sociali-democraţi aleşi cu scoruri formidabile alegeri după alegeri, nu reuşesc să aducă victoria PSD. Cum aşa? E dubios, nu?
Social-democraţi de prestigiu, nume cunoscute, deputaţi, aleşi locali nu reuşesc să-şi cîştige zona. Prin zonă înţelegem teritoriul care a fost arondat unui membru PSD pentru coordonare.Deputatul Macovei, pe zona adiacentă Dobrovăţ, Ciurea, a dat chix. Erau primari PSD acolo, unul din ei , Martinaş, de o viaţă. Chix.Nici deputatul Victorel Lupu nu a reuşit mare lucru pe zona Ţibăneşti. Chix. Vasile Toma a ajuns senator pe baza faptului că el controlează zona Tg. Frumos. Chix. Vasile Axinte , ajuns deputat pe ideea că el controlează zona Paşcani. Chix.Faptul că deputatul Vasile Cîtea, cunoscut pentru puterea sa de muncă, nu a reuşit să controleze zona adiacentă Podu Iloaie este o mare surprizaă. Dar , aşa a fost. Chix.Pînă şi preşedintele PSD, Maricel Popa, nu a reuşit să-şi cîştige zona, Răducăneni şi apropierile. Faptul că alesul judeţean Cristian Stanciu a reuşit să cîştige zona Hîrlău, inclusiv oraşul, nu înseamnă mare lucru. E prea puţin faţă de ce se aştepta.
În opinia noastră, primarii sînt cei care au vîndut meciul. Să cîştigi localele cu 60, 70% şi să nu poţi să asiguri victoria candidatului tău la prezidenţiale bate la ochi, zău, aşa!