Articolul nostru este dedicat celor de peste 45 de ani, adică doar celor care au trăit şi o bucăţică din viaţa lor în comunism. Modul de a comunica de atunci a fost rezumat într-o sintagmă scurtă care a făcut epocă:limba de lemn.Asta însemna, în genere, să vorbeşti mult fără să spui nimic, dar să fii în consonanţă cu trendul politic al zilei.Publicăm o postare a deputatului PSD de Iaşi Camelia Gavrilă, făcută cu ocazia deschiderii anului universitar.Excursul doamnei profesor este de-a dreptul savuros. Vorbărie multă cu un singur mesaj :să fie bine ca să nu fie rău!
Limba de lemn nu a murit! Are vorbitori chiar şi în forul legislativ al ţării! La 30 de ani după ce am terminat-o cu comunismul! Citiţi aici!
”Un nou an academic, în ambianța culturală a orașului Iasi, în Aula M. Eminescu a Universității ”Al. I Cuza”.
Gânduri, analize, proiecții pentru educația universitară, dar si multă nostalgie sau emoție inevitabilă …
Dacă la început de septembrie trăiam emoția revenirii spre școală alături de învățământul preuniversitar, acum, la început de octombrie intrăm în altă stare de rezonanță cu valorile și împlinirile învățământului superior, prezenți fiind la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași, cea mai veche universitate din țara noastră, adevărat spațiu de geneză al învățământului universitar modern. Astăzi, ca totdeauna, tradiția, valorile, certitudinile profesionale și istoria se împletesc, alături de emoțiile și vibrația noilor generații de studenți, porniți pe drumul devenirii profesionale. Suntem în sfera unui învățământ superior ieșean de calitate, de la care avem așteptări mari și în acest an universitar. Le doresc tuturor, studenți și profesori, mult succes în noua etapă academică, inspirație, reușite depline, proiecte de anvergură, deschidere deopotrivă spre valorile naționale și provocările europenității, ale spațiului universitar european ce se conturează treptat! Ne dorim ca universitățile ieșene să includă în agenda lor și continuarea activităților în parteneriat cu liceele și colegiile ieșene, adevărate surse de cultură, de absolvenți bine pregătiți, cu minți strălucite, care se pot regăsi deplin în programele de înaltă calitate ale universităților noastre.”
Mişto, nu?