Politicienii nu s-au înghesuiat la ”Seara valorilor”, eveniment organizat de municipalitatea ieşeană la închiderea hramului Sfîntei Parascheva!
Doar cîţiva reprezentanţi ai partidelor politice s-au încumetat să urce treptele pînă în Sala mare a Palatului Roznovanu, locul de desfăşurare al evenimentului. Lucru cu atît mai curios cu cît ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Pînă în urmă cu cîţiva ani şefii naţionali ai partidelor româneşti îşi făcuseră un obicei din a fi prezenţi, acompaniaţi de alaiul corespunzător, la ceea ce se numea , pe atunci, Balul primăriei. Motivul absenţei în masă a star-urilor politice nu îl cunoaştem, dar gurile rele spun că primarul Mihai Chirica a devenit, brusc, nefrecventabil, în contextul scandalurilor în care numele său a fost rostit în ultimul an.
Totuşi, cîţiva politicieni locali au ţinut să fie prezenţi. Au fost de la PSD consilierii locali Bogdan Cruceanu, Mihai Pintelei, Florentin Ciubotaru şi Vlad Nedelcu, ultimul gravitînd mai mereu prin preajma şefului administraţiei locale ieşene. De la liberalii , doar doi, consilierul municipal Bostan şi consilierul judeţean Bulgaru, cel din urmă participînd doar la manifestarea festivă, nu şi la mica agapă care a urmat. PMP a fost reprezentat de consilierul municipal Găburici şi de consilierul judeţean Uscatu. Evident, cei doi viceprimari au fost şi ei prezenţi.
Din cei 17 parlamentari ai judeţului a fost prezent doar unul, dar cu ce şcoală în cap! După ce invitaţii au ieşit din Sala mare şi s-au poziţionat în jurul meselor pentru a lua şi ei o tartină şi o ţuică, deci după ce foiala a încetat, ia ghiciţi cine urca maiestuos treptele scărilor? Deputatul Petru Movilă , alături de canidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Teodor Paleologu. Motivul întîrzieri lui Movilă a fost evident. S-a dorit ca apariţia lui Paleolgu să fie una de efect, nu o intrare la gramadă cu toţi ceilalţi deodată. Întrebarea e cine i-a semnalizat lui Movilă momentul în care poate să-şi facă apariţia, pentru că sigur aşa s-a întîmplat? Dar, la urma urmei, parcă mai contează?