Ce probleme majore va avea de rezolvat viitorul primar al Iaşului!

Politic

Cu Chirica ne-am lămurit!

După mai bine de trei ani de mandat, şeful administraţiei locale nu poate trece în bilanţul său de activitate nici o realizare notabilă. Principala sa activitate la vedere a fost să capete cît mai multă vizibilitate în faţa publicului ieşean. Despre activităţile care nu sînt la vedere lăsăm să scrie alţii mai bine informaţi decît noi.

Primiri de ambasadori, festivaluri, concursuri, premieri , împreună cu tot tacîmul aferent şi nelipsita sa prezenţă cu o diagonală tricoloră rostind cîteva vorbe. Un străin de localitate care ar poposi în Iaşi doar pentru o scurtă perioadă ar putea, văzînd activitatea primarului, să creadă că Iaşul a ajuns un oraş fără probleme. Tot ce trebuia făcut, s-a făcut. Fals! Iaşul are probleme, şi încă multe.

Facem o succintă trecere în revistă a ceea ce credem noi a fi priorităţile viitoarei administraţii locale ieşene.

1. Poluarea. Da, pe primul loc, pentru că afectează nu circuitele economice,nu circulaţia, ci însăşi viaţa, sănătatea ieşenilor. Momentan sîntem, dacă nu cel mai poluat oraş din ţară, atunci în top 3.

2. Lipsa parcărilor. Cu excepţia zonei centrale, peste tot unde sînt mai mult de două benzi pe sens, una este ocupată de maşini parcate neregulamentar. Acolo unde este o singură bandă, circulă cel care intră primul pe stradă, celălalt aşteaptă, una din benzi fiind ocupată de maşinile cetăţenilor din zonă.

3. Lipsa centurii ocolitoare a oraşului. Traficul infernal din municipiu, cu parcurgerea , la ore de vîrf, a 500 de metri în 5 minute, se datorează acesui neajuns.

4.Drumurile proaste. Ar părea ciudată afirmaţia noastră pentru cel care îşi desfăşoară activităţile zilnice în zona centrală şi adiacentă. Aici drumurile sînt bune. Dar, pe măsură ce te îndepărtezi de centru, lucrurile se schimbă. Gropi, fisuri în asfalt, iar pe la marginile oraşului pînă şi o mînă de piatră aruncată pe drum ar fi privită de localnici ca o mană cerească.

5. Lipsa PUG-ului. Da, oraşul trebuie să se dezvolte, da, sînt necesare construcţii, numai că acestea trebuie făcute după nişte regului foarte clare, nu după cum vrea muşchii unuia sau altuia.

Sigur, nu aşteptăm să se rezolve nici una dintre aceste probleme pînă la alegerile locale viitoare. Va cădea în sarcina viitoarei administraţii locale găsirea de soluţii.

Cu Chirica ne-am lămurit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *