Extrem de dubioasă demisia consilierului judeţean PMP Alin Aivănoaie din legislativul judeţean!
Aivănoaie se făcuse remarcat prin criticile permanente, cot la cot cu liberalii, aduse conducerii CJ Iaşi. Prin aceasta şi prin comunicatele de presă date într-un ritm ,Aivănoaie căpătase notorietate suficientă în rîndul publicului ieşean pentru a spera mai mult în cariera sa politică. Pentru că renunţarea la mandatul de consilierul judeţean înseamnă, de fapt, renunţarea, fie şi doar pentru perioadă, la cariera politică.
Ce l-a determinat să facă acest gest? Într-un cotidian ieşean, Aivănoaie este citat spunînd că ar avea probleme de sănătate. Posibil, dar la ultima şedinţă a legislativului judeţean Aivănoaie ni s-a părut a fi bine mersi. E adevărat, nu sîntem medici, dar totuşi..
Unii comentatori spun că renunţarea ar fi pe modelul Dangă, adică o oportunitate de carieră care îl face incompatibil cu calitatea de carier judeţean.Posibil şi asta.
Noi credem că răspunsul se află în altă parte, mai precis la deputatul PMP Petru Movilă. Într-o postare pe facebook din această săptămînă, Movilă anunţa strîngerea semnăturilor pentru candidatul partidului la preşedinţia României. Dar mai era acolo, spre final, o frază care te punea pe gînduri, şi pe care noi am semnalat-o la acel moment.”Ca de obicei, este si un moment propice pentru a face curatenie in organizatie.” scria Movilă. La cine se referea?
Ce este curios este şi că Aivănoaie şi-a dat demisia în aceeaşi zi în care Băsescu a fost declarat de instanţă fost colaborator al securităţii. Mai trebuie să adaugăm că tot Movilă este unul dintre iniţiatorii campaniei ”Fără penali în funcţii publice”. Iar Aivănoaie are o condamnare penală. Cu suspendarea executării , dar condamnare. Puse toate cap la cap, lucrurile încep să se lege. Să-l fi făcut pe Movilă nevoia de a păstra imaginea PMP, acum în plin scandal Băsecu, să îi ceară lui Aivănoaie să facă un pas în spate? Posibil, şi chiar probabil. Dar dacă este aşa, de s-ar fi conformat Aivănoaie, într-o epocă în care şefii de partid par a nu avea absolut nici un control pe membrii organizaţiilor lor în cazurile în care este implicată şi o funcţie oarecare? Nu ştim. Oricum, scenariul descris mai sus este unul plauzibil.